Moet ik persé een nieuwe fiets kopen als ik elektrisch wil rijden? Mijn huidige fiets is nog niet zo oud, ik krijg er bijna niets voor terug als ik hem inruil en een goede nieuwe elektrische fiets is best duur. Kan dat niet anders?
Ja, dat kan!
Laat uw huidige fiets ombouwen met een ombouwset van Power Bike.
Hoe werkt de Power Bike ombouwset ?

De ombouwset bestaat standaard uit een voorwiel met naafmotor of middenmotor, batterij, bagagedrager, controller, trapsensor, display voor de instelling van de trapondersteuning en de batterij oplader. De  ombouwset, om van uw gewone fiets een elektrische fiets te maken, past op nagenoeg iedere fiets. Uw fiets moet stevig zijn omdat u op uw bagagedrager ongeveer 4 kg extra gewicht krijgt voor de batterij. Voor fietsen met een carbon voorvork of frame wordt het ombouwen afgeraden. Deze sets voldoen aan de Europese norm EN 15194.

 

ombouwset elektrische fiets trapondersteuning

 

 

De elektrische ombouwset wordt geleverd met een ingespaakte 28 Inch velg (naar keus in zilver of zwart)  met  hulpmotor of een middenmotor in de trapas met beide 250W 36V . De maximale snelheid die u kunt behalen is in te regelen in het display. 25 km/u is wettelijk toegestaan. De Power Bike  sets voldoen aan de Europese norm EN 15194.

 

IMG_1232

e-bike-motor_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bagagedrager 11Ah De standaard batterij (Alto, Excellent) heeft een hoge capaciteit van 11Ah tot 22 Ah en zorgt voor de energie voor de motor. Deze wordt achter op uw fiets geplaatst in de bagagedrager (naar keus in zilver of zwart). Deze batterij is afneembaar en is op deze wijze op iedere plaats oplaadbaar en minder diefstal gevoelig. Met de Li-Ion batterij kunt u een afstand van 75 tot 125 kilometer afleggen. De afstand die met een volle batterij afgelegd kan worden wordt ook wel de actieradius genoemd. De actieradius kan meer zijn als u bijvoorbeeld, minder trapondersteuning  gebruikt, de wegen minder helling hebben en als u minder wind tegen heeft. Daarnaast speelt het totale gewicht van de fiets inclusief berijder en bagage ook een rol.   De batterij is voorzien van een Batterij Management Systeem (BMS). Hierdoor voldoet de batterij aan de hoogste kwaliteitseisen en zorgen deze voor een goede prestatie. De controller is verwerkt in de kleine zwarte box op de bagage- drager. Deze controller zorgt voor de aansturing van de motor en zorgt er voor dat de batterij op de juiste manier wordt ontladen.

 

De hoeveelheid ondersteuning die de motor geeft is in te stellen op de display. Op de display kunt u ook de batterijstatus aflezen. Tevens kan de verlichting worden in en uit geschakeld en kan er gekozen worden uit een trapondersteuning van 5 standen Van Beijck Dewi LcdExcellent display

De  ombouwsets worden standaard geleverd met  remsensoren zodat de huidige hendels kunnen blijven bestaan. In deze remsensor is een motoronderbreker ingebouwd. Op het moment dat u de rem bedient wordt de motor ook meteen onderbroken. Dit om ook veilig in bochten te kunnen blijven doortrappen terwijl u iets bijremt.

 

 

 

DSC_0060   Bekijk ook eens deze video uit de uitzending van RTL Lifestyle Xperience van 20 april 2014 waar uitgelegd wordt hoe het ombouwen in zijn werk gaat.