Is uw fietsaccu uitgeput of versleten, dan is het in veel gevallen mogelijk om deze te laten reviseren. Reviseren betekent dat er nieuwe cellen (batterijengroep) en zo mogelijk een nieuw BMS (Batterij Management Systeem) in uw oude behuizing wordt geplaatst.

Afbeeldingsresultaat voor bosch powerpack

 

Voorbeeld Bosch Powerpack 400 frame accu

Reviseren heeft als voordeel dat uw oude behuizing word hergebruikt, revisie is goedkoper dan een nieuwe accu en uw accu wordt voorzien van cellen met de hedendaagse prestaties en technologie. Dat wil zeggen dat het meestal mogelijk is om een hogere capaciteit accupack in de originele behuizing te plaatsen. Een hogere capaciteit wil zeggen dat er meer energie in de fiets accu kan worden opgeslagen. U kunt dan meer kilometers fietsen met de accu. Het is niet zo dat u sneller kunt fietsen of dat uw fietsmotor extra wordt belast met een hoge capaciteit accu.

Accu revisie is alleen mogelijk als uw accu demontabel is en niet is gecodeerd. Sommige fietsmerken (Stella, Koga Miyata en Accel frame accu’s) hebben een codering en kunnen alleen via de fietsenmaker met uw fiets worden gematched. Om te bepalen of uw accu geschikt voor revisie en om een kosten indicatie af te geven kunt u ons een foto e-mailen van de accu waarop het typeplaatje en de oplaadplug zichtbaar is.

Zo werkt het:

  •  Meldt uw revisie aanvraag aan via het Aanvraagformulier Accu revisie
  • U ontvangt van ons een vrijblijvende kostenopgave.
  • Indien akkoord, stuurt u uw oude accu met lader naar ons toe via postNL naar:

E-bike Makers

Nieuwstad 9

6811 BJ ARNHEM

  • U ontvangt een ontvangstbevestiging en bevestiging van uw bestelling
  • Uw accu wordt gereviseerd en getest op lading, ontlading en weer opgeladen. De levertijd bedraagt 5-10 werkdagen. Let op! In het voorjaar (de maanden Maart en April) kan dit langer zijn door de grotere aantallen aanvragen.
  • Na de revisie  ontvangt u een e-mail met een IDEAL betalingslink ter betaling.
  • Na ontvangst van de betaling wordt  de gereviseerde accu weer retour gezonden naar uw huisadres

Natuurlijk kunt u de accu ook zelf brengen en halen op ons adres. U kunt dan ook bij afhalen afrekenen (met PIN mogelijk).

Aanvraagformulier accu revisie

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoonnummer

Merk en type E-bike

Huidige capaciteit accu

Uw bericht

Als u wilt kunt u hier een foto van uw accu of e-bike toevoegen

Met gebruik van dit formulier gaat u akkoord dat deze website uw data gebruikt en opslaat.